Wat is een AED?

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. De volledige naam van een AED is Automatische Externe Defibrillator. 

Welke AED kopen?

Wij begrijpen als geen ander dat een AED kopen niet iets is wat u dagelijks doet. Om deze reden hebben wij een uitgebreid (gratis) informatiepakket samengesteld met uitgebreide productinformatie over defibrillators / AED’s, prijsinformatie, antwoord op de meest gestelde vragen omtrent AED’s.

Rekening defibrillator niet meer voor eigenaar (Laatste update: 06 juli 2017 )

Eigenaars van een defibrillator draaien niet langer op voor de kosten van het gebruik. Vanaf volgend jaar kunnen zij de rekening voor het gebruiksklaar maken van het reanimatie-apparaat indienen bij de ambulancedienst, heeft minister Edith Schippers donderdag laten weten.

Defibrillatoren of AED’s hangen op duizenden plaatsen in Nederland, bijvoorbeeld op scholen, in bedrijven en winkels. Als zo’n stroomstootapparaat is ingezet om de hartslag van een slachtoffer weer op gang te brengen, moeten daarna onder meer de elektroden worden vervangen. Dat kan zomaar 150 euro kosten.

De verzekeraar van het slachtoffer moet dat vergoeden, maar dat komt er vaak niet van. Als het goed afloopt, komt de eigenaar van de defibrillator vaak niet te weten bij wie hij moet aankloppen.

Loopt het slecht af, dan vinden eigenaars het vaak pijnlijk nabestaanden lastig te vallen met de rekening. Dat is na 1 januari voorbij, doordat de ambulancedienst dan de kosten voorschiet en verhaalt op de verzekeraar.

HeartSine Samaritan 350P en 500P

 • Eenvoudig te bedienen.Door zowel visuele als gesproken instructies wordt u stap voor stap door het reanimatieproces begeleid.
 • Hoge waterbestendigheid.Met een IP-waarde van 56, de hoogste in de markt, is de AED ook uitstekend buiten, in de regen en in de watersport te gebruiken.
 • De laagste vervangingskosten in de markt.Door een gecombineerd systeem van de batterij en elektroden, een zogenaamde ‘Padpak’, die slechts eens per 4 jaar vervangen dient te worden (€140,-).
 • Europees product met 8 jaar garantie.De Heartsine AED’s worden in Ierland geproduceerd. Door de hoge kwaliteit kunnen wij een uitzonderlijk lange garantietermijn bieden.
 • Zeer compact en licht (1,1kg).
 • Door de compacte uitvoering is de AED voor iedereen gemakkelijk mee te nemen.
 • Bestand tegen een valDe HeartSine AED’s overleven een val van 1m op een harde ondergrond.
 • Voldoen aan de nieuwste richtlijnen (2015) van de Europese Reanimatie Raad.

Actie prijzen

HeartSine Samaritan PAD 350P of 360P inclusief 1x Padpak, reanimatiekit, stickerset en ARKY metalen binnenkast (wit of groen) met alarm voor maar € 1.149,00 exclusief BTW.

HeartSine Samaritan PAD 500P inclusief1x Padpak, reanimatiekit, stickerset en ARKY metalen binnenkast (wit of groen) met alarm voor maar € 1.699,00 exclusief BTW.

AED | Samaritan PAD serie
Klik hier voor de folder van Samartian PAD
 

Extra’s 500P:

 • Reanimatiefeedback. Door de gesproken instructies wordt u optimaal begeleid tijdens de reanimatie. Gesproken instructies als ‘druk harder’ en ‘druk langzamer’ geven direct feedback op de door u uitgevoerde borstcompressie.
 • Wij hebben twee filmpjes ontwikkeld waarin een demonstratie van de AED’s wordt gegeven. Zo kunt u zien hoe de HeartSine Samaritan PAD u kan helpen bij het redden van een leven:Heartsine Samaritan 350P  en Heartsine Samaritan 500P

Levertijd van de bestellingen die vóór 16:30 uur verwerkt zijn, worden de volgende werkdag al geleverd.

TOTAAED safe setALPAKKET MET ARKY TAS

Tot eind september bieden wij u de mogelijkheid het AED totaalpakket te bestellen inclusief eerstehulp-AED rugzak (compact of groot), reanimatie safeset en AED sticker-set. Let op: De actie geldt zolang de voorraad strekt.

 

LIFEPAK TOTAALPAKKETTEN

De totaalpakketten in combinatie met de LIFEPAK CR2 en de LIFEPAK CR Plus AED zijn nu ook beschikbaar. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor actuele levertijden van de Physio-Control producten.

ARKY AED KASTEN

Prijswijziging ARKY metalen binnenkast
De prijzen van de ARKY kasten zijn in uw voordeel gewijzigd. Deze prijzen kunt u hier downloaden.
 
AED kastIlcor AED logo
Wij bieden u vanaf heden de mogelijkheid om de ARKY AED metalen binnenkasten te bestellen in combinatie met het ILCOR AED logo. De transfer-stickers ontvangt u gratis bij uw bestelling, op uw verzoek.

Servicepakket voor uw AED

Gedurende de achtjarige garantietermijn van de Samaritan PAD een uniek serviceplan voor uw AED. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen voor onze standaard service of voor de zekerheid van ons uitgebreide onderhoudspakket Service+ waarbij wij u de zorg voor de AED volledig uit handen nemen.

Waarom een AED Kopen?

Een hartstilstand kan iedereen overkomen, ook gezonde mensen. De meeste incidenten gebeuren thuis of op het werk. Gezien de overlevingskans elke minuut met circa 10% daalt en professionele hulp vaak pas na 15 minuten ter plekke kan zijn, redden automatische externe defibrillators letterlijk levens.

10 feiten over AED’s:

 • In Nederland worden ongeveer 16.000 mensen per jaar getroffen door een hartstilstand.
 • De enige effectieve behandeling is defibrilleren.
 • Gemiddeld worden drie mensen per dag gered door een AED.
 • Wanneer er bij een hartstilstand binnen zes minuten een schok wordt toegediend, stijgt de overlevingskans van 10% naar 70%.
 • Omgekeerd is het zo dat na iedere minuut de overlevingskans met 10% daalt. 
 • 50% van de slachtoffers van een hartstilstand heeft daarvoor nooit hartproblemen gehad.
 • In Nederland onderneemt 60% van de omstanders een poging tot reanimatie. Echter 2/3 deel van de reanimaties wordt niet volgens de richtlijnen van de Europese Reanimatie Raad uitgevoerd. Onderzoek laat zien dat de overlevingskans en de kwaliteit van de reanimatie sterk met elkaar samenhangen.
 • Sinds 2010 beveelt de richtlijn voor reanimatie het gebruik van reanimatie feedback apparatuur expliciet aan.
 • De Samaritan PAD 500P is de enige AED die feedback kan geven op zowel de kwaliteit van de compressies als ook het tempo waarin deze worden uitgevoerd.
 • Sinds januari 2010 maakt het gebruik van een AED standaard deel uit van de BHV cursus. Steeds meer mensen kunnen dus een AED bedienen.

Wanneer nodig?

 • Een Automatische Externe Defibrillator is nodig bij een hartstilstand. Er is dan sprake van kamerfibrilleren, een ernstige ritmestoornis. Bij kamerfibrilleren ontstaan er chaotisch prikkels in het hart, waardoor de hartkamers niet meer samentrekken en er geen bloed meer rondgepompt wordt. Het hart moet dan gedefibrilleerd worden, een soort resetten van het hart.
 • Bij een hartstilstand is het belangrijk dat er zo snel mogelijk een AED gehaald wordt:
 • iemand die in de buurt is weet een AED te hangen, bijvoorbeeld op de sportclub of in een winkelcentrum of bedrijf.
 • de 112-centrale roept burgerhulpverleners op om een  AED te halen.
 • Burgerhulpverleners zijn vrijwilligers die oproepbaar zijn bij een hartstilstand in de buurt. Bij een hartstilstand stuurt de 112-centrale een bericht aan meerdere burgerhulpverleners in de buurt. Zij krijgen het verzoek om direct naar het slachtoffer te gaan of het eerst een Automatische Externe Defibrillator te halen.

Werking

Een AED bevat 2 elektroden die op de ontblote borstkas van het slachtoffer geplakt moeten worden. En analyseert het hartritme zodra de elektroden aangesloten zijn. Daarna geeft het apparaat gesproken opdrachten. Het apparaat vertelt de hulpverlener precies wat hij moet doen, namelijk:

 • óf doorgaan met reanimeren.
 • óf een elektrische schok toedienen.

Bediening

Volgens de wet mag iedereen een AED gebruiken. Maar het is wel gewenst dat u ermee oefent tijdens een reanimatiecursus. U leert in een cursus hoe een hartdefibrillator werkt en u oefent met het aansluiten en bedienen van het apparaat. Als u dan een keer echt een defibrillator moet gebruiken bij een reanimatie, kent u het apparaat en gaan er geen kostbare minuten verloren.

Aanschaf

Een Automatische Externe Defibrillator kan onderling verschillen in gebruiksgemak, gewicht, afmetingen, soort batterij, typen elektroden en waterdichtheid. Dit zorgt ook voor een verschil in kosten voor aanschaf en onderhoud. De Bespaar Unie kan u helpen bij het adviseren en vinden van de geschikte Defibrillator.

Aanmelden

Op veel openbare plekken hangt al een Automatische Externe Defibrillatoren: op luchthavens, in winkelcentra en kantoren of bij sportverenigingen.AEDZe zijn herkenbaar aan het groen-witte logo. 

De Hartstichting wil dat er overal in Nederland binnen 6 minuten een AED beschikbaar is bij een hartstilstand. Daarom moeten zoveel mogelijk AED’s worden geregistreerd bij het oproepsysteem. Dus heeft u zelf een Automatische Externe Defibrillator of kent u iemand of een organisatie met een AED? Meld deze Automatische Externe Defibrillator aan bij het oproepsysteem in uw regio.

error: