Is een bankbiljet echt of vals? Gebruik de app!

Is een bankbiljet echt of vals? Gebruik de app!

Vals of echt bankbiljet?

Is een bankbiljet echt of vals? Steeds meer gasten pinnen in je zaak, maar zo af en toe worden er toch behoorlijk forse bedragen cash afgerekend. Voor wie zeker wil weten of een bankbiljet echt of vals is, heeft DNB een app ontwikkeld, die je hier (Android-versie) of hier (iPhone) kunt downloaden. Reuze handig, zeker nu er binnenkort een nieuw biljet van vijftig euro in omloop wordt gebracht. 

De Echt of Vals app van De Nederlandsche Bank is beschikbaar. Deze app is geschikt voor het scannen alle eurobankbiletten. De app schakelt zelf tussen de nieuwe en de oude briefjes. Deze Andoid app werkt op de Samsung Galaxy S4, en hoger, op de Nexus 5 en 6 en vanaf Android 4.2.

 En ook is er een iPhone app beschikbaar.

Deze Echt of Vals app is een hulpmiddel voor het controleren van eurobankbiljetten. De app is ontwikkeld door De Nederlandsche Bank. Krijg je of heb je een biljet dat er vreemd uitziet, laat je dan in een paar tellen helpen door deze app.Als je het bankbiljet plat op tafel legt, neemt de app een foto en vergelijkt deze met informatie van echte biljetten. Swipe naar het juiste biljet. De app schakelt zelf tussen de oude en nieuwe serie van de biljetten. De app laat je weten of het biljet OK is. Als de app niet kan zien of het biljet in orde is, krijg je daar een melding van. Let op: Het kan dan zijn dat het biljet vals is, maar het kan ook zijn dat het biljet wel echt is, maar te gekreukeld of versleten. Controleer daarom zelf ook in alle gevallen met de ‘kijk, voel, kantel-methode’. Onze eurobiljetapp laat zien hoe je dit zelf kunt doen. Zorg er ook voor dat je telefoonsoftware up-to-date is.De app is getest op alle door De Nederlandsche Bank in Nederland onderschepte falsificaten tot en met 1 maart 2017.