Concept NieuweStroom

We kopen dagelijks energie voor u in op de handelsbeurs. Stroom heeft een wisselende uurprijs en gas heeft een wisselende dagprijs. We koppelen de beursprijs van ieder uur aan uw werkelijke verbruik in dat uur.

Energie van NieuweStroom

Uw tarief is:

  • EPEX-prijs + 0,8 cent/kWh stroom
  • beursprijs + 3,9 cent/m3 gas

De tarieven worden per maandag 27 januari 2020 bijgesteld. Dit geeft een representatief beeld van de werkelijke marktomstandigheden. De nieuwe tarieven zijn:

NieuweStroom Elektra:
12 maanden: 0,040 EUR/kWh*
36 maanden: 0,041 EUR/kWh*
Voorlevering: 0,048 EUR/kWh
 
NieuweStroom Gas:
12 maanden: 0.14 EUR/m3*
36 maanden: 0.15 EUR/m3*
*Genoemde tarieven zijn exclusief opslag NieuweStroom en regiotoeslag

 easyEnergy Elektra:

12 maanden: 0,042 EUR/kWh
                     0,0508 EUR/kWh incl. BTW
 
easyEnergy Gas:

12 maanden: 0,14 EUR/kWh
                     0,1694 EUR/kWh incl. BTW

Tevens zijn de prijzen voor de diverse stroomtypes gewijzigd naar onderstaande bedragen:
EU Wind: 0,00053 EUR/kWh
Nederlandse Wind: 0,00523 EUR/kWh
Nederlandse Zon: (€/kWh) 0,00503
Nederlandse Biomassa: (€/kWh) 0,00153

Bij NieuweStroom betaalt u alleen de werkelijke kosten van de regiotoeslag zonder winstopslag. 

Neem de proef op de som, laat ons uw energietarieven aanbieden met NieuweStroom.

Geen vast contract

Bij NieuweStroom heeft u volledige vrijheid. U kunt in en uitstappen wanneer u wilt. Wij rekenen geen overstapboetes en u zit geen dag langer aan ons vast dan u zelf wilt.

Betalingsvoorwaarden

De betaaltermijn van facturen is altijd 7 dagen.  We werken standaard met automatische incasso. Als u toch kiest voor zelf betalen na een betaalverzoek, dan worden daarvoor extra kosten van € 2,00 per maand in rekening gebracht. 

Slimme meter

Met de komst van de slimme meter wordt de energievoorziening voorbereid op een duurzame toekomst. Een toekomst met een slim energienet dat vraag en aanbod van energie beter in balans brengt. In dit slimme energienet is de slimme meter een belangrijke schakel. Zo kan het energienet efficiënter worden gebruikt. Ook binnen uw onderneming helpt de slimme meter bij een efficiënter energiegebruik. Door beter inzicht en slimme technieken wordt energiebesparing een stuk eenvoudiger.

De netbeheerders zijn op aanwijzing van de overheid in 2012 gestart met de vervanging van de bestaande ‘domme meters’ en plaatsing van ‘slimme meters’. Deze slimme meters meten het verbruik per kwartier en een energieleverancier kan deze gegevens iedere dag uitlezen als de ICT van de energieleverancier daartoe is ingericht. 

U kunt bij iedere netbeheerder een zogenaamde prioriteitsaanvraag indienen. Voor een bedrag van 60 euro (exclusief BTW) wordt de oude vervangen door een slimme meter. Bij een prioriteitsaanvraag wordt de slimme meter binnen 3 maanden geïnstalleerd. Ervaringen uit de praktijk leren dat dit vaak al binnen enkele weken gebeurt. Er komt daarbij een monteur langs die in 1x zowel de stroom- als gasmeter vervangt.

De overheid heeft verschillende redenen om invoering van de slimme meter te stimuleren. Deze redenen zijn van belang voor zowel verbruikers als voor netbeheerders en energieleveranciers:

  Meer inzicht in verbruik
√  Makkelijker energie besparen
√  Beter beheer van het energienet
  Nauwkeurigere afrekeningen
  Geen meterstanden meer doorgeven

Stap over naar NieuweStroom en wij vragen de slimme meter voor u aan. Bovendien vergoedt NieuweStroom de helft van de kosten van de prioriteitsplaatsing. 

Regiotoeslag gas 2020

Per 1 januari 2020 heeft er een verandering plaatsgevonden in de methode van berekening van transporttarieven, als gevolg van Europese wetgeving. Ook bij NieuweStroom zijn hierdoor uiteraard aanpassingen gedaan.Hieronder kun je lezen wat dit voor gevolgen heeft voor onze klanten. Regiotoeslag 2020 Bij NieuweStroom betaalt u alleen de werkelijke kosten van de regiotoeslag zonder winstopslag.   Vanaf 2020 wordt de regiotoeslag eenvoudiger. Als gevolg van Europese wetgeving is de methode van berekening van de transport tarieven veranderd. Daarmee worden de tarieven voor het transport van gas voor heel Nederland gelijk.   NieuweStroom doet het anders: bij NieuweStroom betaalt u alleen de werkelijke kosten van de regiotoeslag zonder winstopslag. Bij NieuweStroom betaalt u via uw voorschotnota een voorschot regiotoeslag op basis van een gemiddelde en wij rekenen de werkelijke kosten achteraf – gespecificeerd – met u af. De werkelijke kosten worden op uw afrekening vermeld en verrekend met de betaalde voorschotbedragen. Wel zo transparant en geen verborgen marges.  Andere leveranciers berekenen een vaste regiotoeslag of maken vaste prijsafspraken voor de landelijke netwerkkosten, terwijl de werkelijke kosten pas achteraf bekent zijn. Meestal zit hierin een marge voor de leverancier en daarom zijn de kosten ook per leverancier zo verschillend.    De gemiddelde transport tarieven stijgen in 2020. Omdat de regiotoeslag in 2020 voor heel Nederland hetzelfde wordt, zullen gasgebruikers in het Noorden van Nederland gemiddeld een hogere kostenstijging tegemoet zien.   In onderstaande tabel vind u een overzicht van de voorschotbedragen per regio, en de procentuele stijging of daling van uw voorschot tarief in 2020.
Regiotoeslag 2020
 
error: