De Belastingdienst geeft 24.000 ondernemers uitstel.

Vanwege problemen met een ICT-systeem krijgen zo’n 24.000 ondernemers uitstel voor hun belastingaangifte. Deze hoeven ze pas voor 1 juli in te voeren in plaats van voor 1 maart, meldt de Belastingdienst.

De Belastingdienst geeft 24.000 ondernemers uitstel.

Sinds 1 januari moeten ondernemers met een besloten vennootschap gebruikmaken van de zogenoemde eHerkenning. Dat ICT-systeem is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor ondernemers. Zo kunnen ze veilig inloggen om bijvoorbeeld loonaangifte te doen. Maar over de eHerkenning zijn veel klachten. Zo zijn er wachttijden bij de leveranciers van het systeem.

Lees meer10 vragen over eHerkenning, het inlogsysteem van de Belastingdienst waar ondernemers boos over zijn

Werkgevers zijn ook boos dat ze zelf voor het systeem moeten betalen, rond de 40 euro per jaar. Anders dan DigiD is het systeem niet gratis, en is het alleen commercieel verkrijgbaar. Kleine ondernemers die voor het laatst op het oude systeem hebben ingelogd, krijgen een brief van de Belastingdienst over het uitstel. Werkgevers die zelf al om uitstel hadden gevraagd, krijgen ook een brief met uitleg van de fiscus.

Inloggen met eHerkenning

Met eHerkenning kunt u veilig inloggen om online uw zaken met de overheid te regelen. Op die manier weten organisaties zeker wie u zegt dat u bent én dat u mag doen wat u wilt doen. Daarnaast heeft u de extra zekerheid dat de site waar u inlogt betrouwbaar en veilig is. Hoe hoger het niveau van eHerkenning, hoe meer gevoelige informatie u kunt uitwisselen. Tot slot is eHerkenning persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan of te delen met anderen. Al deze extra zekerheden zorgen ervoor dat u veilig kunt inloggen. Het grote gemak is dat u met eHerkenning bij meerdere organisaties kunt inloggen. Het is dus niet meer nodig dat u voor elke partij aparte accounts en inlogcodes nodig heeft, maar u kunt dankzij eHerkenning met meerdere partijen zaken doen.

eHerkenning voor organisaties

Met een aansluiting op eHerkenning maakt u diensten veilig online toegankelijk voor ondernemers. U krijgt meer zekerheid over de online identiteit van uw klant. U bent er dan altijd zeker van dat u met de juiste personen zakendoet.

error: