Dreigende no-deal Brexit.

Dreigende no-deal Brexit van invloed op energieprijzen. Afgelopen week daalde de termijnprijzen van elektriciteit. Dit was onder andere het gevolg van dalende CO2-prijzen.

De termijnprijzen voor elektriciteit zijn afgelopen week verder gedaald. Hiermee wordt de dalende trend van de afgelopen weken doorgezet. Dit is onder andere het gevolg van zorgen over de toekomstige vraag naar olie door de afkoelende economie. Echter is de daling van de elektriciteitsprijzen voornamelijk het gevolg van de steeds verder afnemende CO2-prijzen. De prijzen voor CO2 liggen momenteel rond de €23, het laagst sinds april dit jaar. Op 31 oktober besluiten de Britten of ze de EU gaan verlaten met of zonder deal. Een no-deal Brexit wordt steeds waarschijnlijker waardoor de speculatieve verkoop de prijzen van emissierechten omlaag duwt.
Dreigende no-deal Brexit van invloed op energieprijzen.
Op de spotmarkt liggen de prijzen begin deze maand iets hoger dan in september. Dit komt voornamelijk door de dalende temperaturen. Echter zijn er voor de komende weken betere temperaturen voorspeld. Dit zal de spotprijzen waarschijnlijk relatief laag houden deze maand.

error: