Eneco verlaagt de energieprijzen

Na de flinke stijging begin dit jaar, verlaagt energieleverancier Eneco de energieprijzen weer per 1 juli. Dat bevestigt een woordvoerder van Eneco.

Eneco verlaagt de energieprijzen per 1 juli door warme winter

Eneco is met ruim twee miljoen klanten een van de grootste energieleveranciers van Nederland.

Per 1 juli gaat de prijs van gas bij Eneco met ruim 9 cent per kubieke meter omlaag, de prijs van elektriciteit wordt verlaagd met ruim 2 cent per kilowattuur. Het vastrecht voor zowel gas als stroom gaat wel omhoog, met 2 euro per maand.

Niet elke energiemaatschappij volgt Eneco. Bij Essent blijven de prijzen gelijk, schrijft het AD. Nuon wil nog niets zeggen over eventuele nieuwe tarieven.

Bij een gemiddeld jaarverbruik van 3.500 kWh stroom en 1.500 m3 gas (gemiddelde hoeveelheid voor een driepersoonshuishouden) zou de prijsverlaging van Eneco neerkomen op een jaarrekening die zo’n 205 euro lager uitvalt.

Warme winter is oorzaak van daling

“De daling werd veroorzaakt door een groot aanbod van gas op de markt”, zegt Wilko Schuijff, verantwoordelijk voor inkoop bij Eneco. “Zowel Azië, de VS als Europa hebben een warme winter achter de rug. De gasvoorraden in Europa bleven daardoor op peil terwijl er tegelijkertijd veel vloeibaar gas uit Azië en de VS onze kant op kwam.”

Klanten met een vast tarief merken vanzelfsprekend niets van de lagere tarieven.

Begin dit jaar kregen alle Nederlandse huishoudens te maken met een flinke stijging van de energiekosten, door onder meer het duurdere gas wordt duurder en stijgende de prijzen op de energiemarkt. Een groot deel daarvan doet Eneco nu teniet.

error: