Energie

Bespaar vele honderden Euro’s op uw energiekosten!

Energie, besparen op energiekosten is voor DBU dagelijkse kost en wij assisteren u op basis van no cure no pay.  De Bespaar Unie heeft contacten met uitsluitend erkende energieleveranciers.

Zakelijke besparingen op energiekosten kunnen tot wel 35% oplopen.

Wij nemen u graag het volgende uit handen;facturen-en-lamp, Energie

 • Aansluiting bij nieuwe leverancier voor een lager energietarief.
 • Aanmelden bij nieuwe leverancier.
 • Continue selecteren wij voor u het meest voordelige tarief.
 • Contractbeëindiging met uw huidige leverancier.
 • Controle van de facturen.
 • Jaarlijkse herinnering wanneer uw contract afloopt.

U heeft er géén omkijken naar, het kost u nagenoeg géén tijd, moeite en/of inspanning.

Energieprijzen schommelen voortdurend.

De tarieven voor gas wijzigen éénmaal per dag, die van stroom ieder uur, dus 24 keer per dag. Begrijpen hoe op energiekosten bespaard kan worden is voor veel bedrijven zowel prioriteit als uitdaging. Alternatieve energiebronnen zouden een mogelijkheid kunnen zijn. Wij, DBU, geven advies over de beste manier om aan de behoeften van uw bedrijf te voldoen. Daarbij wordt de snel veranderende regelgeving in acht genomen en op energiekosten bespaard. Per 24 maart 2018 is er een nieuwe werkwijze. Het nieuwe actieplan dataveiligheid is vanaf dan in actie, dit in kader van wet bescherming persoonsgegevens, om uw gegevens nog beter te beschermen.

Om snel, gratis én zonder verplichtingen een voorstel te maken doen wij graag. Beantwoord enkele vragen en ontvang uw mogelijke besparing op de energiekosten.

Tevens kunnen wij u energie aanbieden zonder contract, variabel uurtarief, rechtstreeks ingekocht bij APX met een vaste opslag. Dat doen wij met onze partner NieuweStroom, klik hier bij interesse

Energiekosten

Wat zijn de gemiddelde jaarlijkse energiekosten per bedrijfssector gemeten over de omzet?
Wij hebben hier enkele bedrijfssectoren voor u verzameld.

Van iedere € 100.000 omzet zijn de gemiddelde energiekosten € 3.600 per jaar voor Hotels.

Voorbeeld
Omzet van € 500.000 per jaar, zijn energiekosten € 18.000 p/j. 
Besparing van 10% op jaarlijkse energiekosten € 1.800
Hierdoor stijging van het gemiddelde Bedrijfsresultaat á 1,8% naar 8,9%

Aandeel duurzame energie moet steeds verder groeien

De Rijksoverheid wil dat we in 2020 14% van alle energie die we in Nederland gebruiken uit duurzame bronnen komt. Voor 2050 streeft de Rijksoverheid naar een zo duurzaam mogelijke energievoorziening. Dan moet de uitstoot van broeikasgassen 80-95% minder zijn vergeleken met 1990. 

Ook wil De Rijksoverheid dat het percentage duurzame energie groeit: van ongeveer 5% nu, tot 14% in 2020 en 16% in 2023. In 2050 moet de energievoorziening helemaal duurzaam zijn. 

Energiekosten besparen in 4 simpele stappen

Elk bedrijf is anders, daarom is elk traject maatwerk. Onze werkwijze kent grofweg de volgende stappen.

 1. Kennismaking en uw verbruik in kaart brengen
  Onze energie experts geven u binnen een half uur de ins en outs van DBU. Tijdens dit gesprek bespreken wij vertrouwelijk uw huidige energiesituatie. Wij maken een profiel op van uw energie verbruik, aansluitingen, tarieven en wensen voor het nieuwe energiecontract.  U verstrekt De Bespaar Unie een volmacht (deze ontvangt u van ons digitaal of van onze accountmanager tijdens een persoonlijk gesprek).
 2. Vergelijken van contracten. De tarieven en voorwaarden van uw huidig contract vergelijken wij met de beste actuele contracten op de markt van alle energieleveranciers.
 3. Energiekosten verlagen.
  U ontvangt een uitgebreide analyse van de vergelijking energiekosten en mogelijke besparingen.
 4. Welkom bij DBU.
  En u hoeft pas te beslissen of u klant wordt bij De Bespaar Unie. Pas als u heeft gezien hoeveel u daadwerkelijk kunt besparen en hoe we u ontzorgen. U ontvangt altijd een compleet overzicht waaruit blijkt met welke verbruikscijfers en tarieven wij u de besparingen doen, zie hier voor een voorbeeld. Nadat u akkoord gaat met ons voorstel dan gaan wij voor u aan de slag. Wij sluiten het door u gekozen contract voor u af. En regelen de (eventuele) overstap van uw nieuwe en oude leverancier.

Altijd het meest voordelig uit via DBU