Energietarieven 2018

De tarieven voor gas wijzigen éénmaal per dag, die van stroom ieder uur, dus 24 keer per dag. Voor niet iedereen is deze markt daarom begrijpelijk en duidelijk. Dagelijks zetten we ons in om de markt inzichtelijk en transparant te maken. Met ons team houden we de markt in de gaten en kunnen we snel inspelen op veranderingen in de markt. Energietarieven 2018 zijn onderhevig aan tal van factoren die de prijzen beïnvloeden. Regelmatig ontvangen wij vragen zoals: Wat gaan de energietarieven doen in 2018 | Wat zijn de energietarieven | Hoe lang energietarieven vastzetten | Wanneer nieuwe energietarieven | Wanneer wijzigen de energietarieven. Graag gaan wij hier op onze website dieper op in.

Energieprijzen schommelen voortdurend

Electraprijzen APX

Overzicht van de electraprijzen op de APX markt van de laatste maand.

Energietarieven 2018 | Energie | Electraprijzen | EPEX Spot Power NL Day Ahead
Tarieven electra 18 juli 2018 t/m 17 augustus 2018

Gasprijzen TTF

Overzicht van de gasprijzen op de TTF markt van de laatste 6 weken.

Energietarieven 2018 | Energie | Energieprijzen | Gasprijzen | TTF
Gastarieven 04 juli 2018 t/m 17 augustus 2018

Energietarieven 2018

Ontwikkelingen week 13 augustus t/m 19 augustus

Afgelopen week stegen de energieprijzen door de economische onrust in Turkije. Door de flinke daling van de Turkse Lira zijn er zorgen dat de Europese banken ook geraakt gaan worden.

De direct dalende euro zorgde voor hogere grondstofprijzen met een flinke prijsstijging op de termijnmarkt voor elektriciteit en gas als gevolg.

Grondstoffen zoals kolen en olie, die verhandeld worden in US Dollars, zijn door de huidige politieke onrust duurder voor eurolanden. Gas wordt, in tegenstelling tot kolen en olie, wél in Euro’s verhandeld. De stijgende kolenprijs maakt het aantrekkelijk om elektriciteit met gas op te wekken. Hierdoor steeg de vraag naar gas en daarmee de prijzen op de termijnmarkt. De duurdere grondstofprijzen zorgden ook voor stijgende termijnprijzen voor elektriciteit.

De spotprijzen voor elektriciteit zullen naar verwachting dalen. Dit komt doordat enkele kolencentrales in Nederland weer volledig beschikbaar zijn en deze capaciteit op korte termijn weer beschikbaar is op de spotmarkt.

De Nederlandse opslagcapaciteit voor gas is op dit moment voor 66% gevuld. Dit is 10% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het tekort aan gas zal een opdrijvend effect hebben op de gas spotprijzen.

 

Snel op zakelijke energiekosten besparen

Wist jij dat je kunt besparen op jouw energiefactuur, zelfs wanneer je jouw verbruik niet kunt verlagen? Enkele manieren om snel te besparen op jouw energiekosten zetten we hier op een rijtje:

Checken

Heb jij meerdere energie- aansluitingen in één pand? Laat ons checken of deze al zijn samengevoegd. Door het samenvoegen van meerdere aansluitingen kun je in aanmerking komen voor gunstigere tarieven voor energiebelasting. Je komt dan namelijk uit op een hoger totaalverbruik en daardoor een lagere belasting per kWh of m3aardgas.

Inzicht

Inzicht in het energieverbruik van jouw bedrijf vergroot je met een slimme meter. Die geeft jou een heldere kijk op jouw verbruik en je kunt gerichte investeringen doen om energie te verminderen.

Timing

De marktprijs van energie verandert elke dag. Gas iedere dag en stroom ieder uur. De marktprijs maakt zo’n 40% uit van de totale energiekosten op jouw factuur. Laat ons je informeren over de actuele scherpste tarieven.

Type

Wist je dat jij betaalt voor de zwaarte van jouw gasaansluiting? Stel, je hebt een  grootverbruik-aansluiting. Maar je hebt  dit grote vermogen eigenlijk niet nodig. Dan betaal je onnodig voor de extra capaciteit van jouw gasaansluiting. Laat daarom jouw type gasaansluiting door ons controleren en laat ons nagaan of een kleinere gasaansluiting ook voldoende voor je zou zijn.

Verwerken

Hoe handelt jouw bedrijf de administratie rondom jouw energiegebruik af? Wanneer je het verwerken van facturen, mutaties en jaarafrekeningen voor (meerdere) aansluitingen automatiseert, dit is bijvoorbeeld mogelijk met digitale facturatie, spaart dit loonuren en dus geld.

Ja, ik wil ook lagere energiekosten.

Dataveiligheid

Per 24 maart 2018 is er een nieuwe werkwijze. Het nieuwe actieplan dataveiligheid is vanaf dan in actie, dit in kader van wet bescherming persoonsgegevens, om uw gegevens nog beter te beschermen.

Energietarieven 2018

error: