Energietarieven 2018

De tarieven voor gas wijzigen éénmaal per dag, die van stroom ieder uur, dus 24 keer per dag. Voor niet iedereen is deze markt daarom begrijpelijk en duidelijk. Dagelijks zetten we ons in om de markt inzichtelijk en transparant te maken. Met ons team houden we de markt in de gaten en kunnen we snel inspelen op veranderingen in de markt. Energietarieven 2018 zijn onderhevig aan tal van factoren die de prijzen beïnvloeden. Regelmatig ontvangen wij vragen zoals: Wat gaan de energietarieven doen in 2018 | Wat zijn de energietarieven | Hoe lang energietarieven vastzetten | Wanneer nieuwe energietarieven | Wanneer wijzigen de energietarieven. Graag gaan wij hier op onze website dieper op in.

Energieprijzen schommelen voortdurend

Electraprijzen APX

Overzicht van de electraprijzen op de APX markt van de laatste maand.

Stroomtarieven laatste maand t/m 19 juni 2018 | Tarieven electra
Tarieven electra 20 mei 2018 t/m 19 juni 2018

Gasprijzen TTF

Overzicht van de gasprijzen op de TTF markt van de laatste 6 weken.

Energietarieven 2018 | Gastarieven t/m 19 juni 2018 | Gasprijzen
Gastarieven 06 mei 2018 t/m 19 juni 2018

Ontwikkelingen week 11 t/m 17 juni

Ook afgelopen week was de olieprijs bepalend voor de Nederlandse energieprijzen. Tot donderdag liep de olieprijs op. Dit kwam door zorgen over de teruglopende Venezolaanse productie. Daarna had het nieuws over de productiestijging in Amerika en Rusland juist een prijsdaling tot gevolg.

Met de beslissing om de olieproductie op te schroeven lijkt Rusland een voorschot te nemen op het terugdringen van de productiebeperkingen, zoals eind 2016 afgesproken is met de OPEC. Op 22 juni evalueert de OPEC de genomen productiebeperkende maatregelen. Naar verwachting mag de olieproductie in de tweede helft van het jaar worden opgeschroefd.

De termijnprijzen voor elektriciteit en gas volgden de lijn van de olieprijs: ze stegen vorige week licht en daalden na het weekend.

Juni gaat van start met hoge spotprijzen voor elektriciteit. Dit komt doordat op dit moment bij Belgische en Nederlandse centrales veel onderhoud plaatsvindt. Daarnaast kwam de Belgische centrale ‘Doel’ op zaterdagavond volledig stil te liggen door een defect. Doel 4, de reactor met het grootste vermogen (1.039 van de in totaal 2.905 MW), startte maandag weer op.

De spotprijzen voor gas bleven afgelopen week stabiel, net onder de 22 €/MWh. Waar de hoge temperaturen juist zorgen voor een lagere vraag naar gas voor verwarming, zorgt diezelfde warmte voor een verhoogde vraag naar gas om in de vraag naar airco te voorzien.

Snel op zakelijke energiekosten besparen

Wist jij dat je kunt besparen op jouw energiefactuur, zelfs wanneer je jouw verbruik niet kunt verlagen? Enkele manieren om snel te besparen op jouw energiekosten zetten we hier op een rijtje:

Checken

Heb jij meerdere energie- aansluitingen in één pand? Laat ons checken of deze al zijn samengevoegd. Door het samenvoegen van meerdere aansluitingen kun je in aanmerking komen voor gunstigere tarieven voor energiebelasting. Je komt dan namelijk uit op een hoger totaalverbruik en daardoor een lagere belasting per kWh of m3aardgas.

Inzicht

Inzicht in het energieverbruik van jouw bedrijf vergroot je met een slimme meter. Die geeft jou een heldere kijk op jouw verbruik en je kunt gerichte investeringen doen om energie te verminderen.

Timing

De marktprijs van energie verandert elke dag. Gas iedere dag en stroom ieder uur. De marktprijs maakt zo’n 40% uit van de totale energiekosten op jouw factuur. Laat ons je informeren over de actuele scherpste tarieven.

Type

Wist je dat jij betaalt voor de zwaarte van jouw gasaansluiting? Stel, je hebt een  grootverbruik-aansluiting. Maar je hebt  dit grote vermogen eigenlijk niet nodig. Dan betaal je onnodig voor de extra capaciteit van jouw gasaansluiting. Laat daarom jouw type gasaansluiting door ons controleren en laat ons nagaan of een kleinere gasaansluiting ook voldoende voor je zou zijn.

Verwerken

Hoe handelt jouw bedrijf de administratie rondom jouw energiegebruik af? Wanneer je het verwerken van facturen, mutaties en jaarafrekeningen voor (meerdere) aansluitingen automatiseert, dit is bijvoorbeeld mogelijk met digitale facturatie, spaart dit loonuren en dus geld.

Ja, ik wil ook lagere energiekosten.

Dataveiligheid

Per 24 maart 2018 is er een nieuwe werkwijze. Het nieuwe actieplan dataveiligheid is vanaf dan in actie, dit in kader van wet bescherming persoonsgegevens, om uw gegevens nog beter te beschermen.

Energietarieven 2018

error: