Energietarieven 2019

De tarieven voor gas wijzigen éénmaal per dag, die van stroom ieder uur, dus 24 keer per dag. Voor niet iedereen is deze markt daarom begrijpelijk en duidelijk. Dagelijks zetten we ons in om de markt inzichtelijk en transparant te maken. Met ons team houden we de markt in de gaten en kunnen we snel inspelen op veranderingen in de markt. Energietarieven 2019 zijn onderhevig aan tal van factoren die de prijzen beïnvloeden.

Energie, wat gaan de energieprijzen doen?

Regelmatig ontvangen wij vragen zoals: Wat gaan de energietarieven doen in 2019 | Wat zijn de energietarieven | Hoe lang energietarieven vastzetten | Wanneer nieuwe energietarieven | Wanneer wijzigen de energietarieven. Graag gaan wij hier op onze website dieper op in.

Energieprijzen schommelen voortdurend

Electraprijzen APX

De APX is de Spotmarkt waar elektriciteit wordt verhandeld voor Nederland. Vrijwel iedere leverancier van elektriciteit koopt in op deze beurs. De prijzen worden gepresenteerd per dag en weergegeven met BASE, PEAK en OFF-PEAK uitgedrukt in Euro per MWh. In de grafiek APX prijzen zoals die bij ons gepresenteerd wordt, worden deze marktprijzen omgerekend naar piek en dal prijzen uitgedrukt in ct/kWh. Op basis van een gemiddelde APX-prijs per maand kan een afnemer ook een contract afsluiten met zijn energieleverancier, mits er sprake is van een groot volume en een afstanduitlezing. Op deze markttarieven zet de leverancier nog een toeslag.

Overzicht van de electraprijzen op de APX markt van de laatste maand.

Gasprijzen TTF

De ICE ENDEX TTF-termijnmarkt  is de beurs waar o.a. gas wordt verhandeld voor Nederland. Vrijwel iedere gasleverancier koopt in op deze termijnbeurs. De prijzen worden gepresenteerd per periode (maand,kwartaal of jaar) en weergegeven met BASE uitgedrukt in Euro per MWh. In de grafiek End of Day TTF-gasprijzen zoals die bij ons gepresenteerd wordt, worden deze gasmarktprijzen omgerekend naar basislast uitgedrukt in ct/m3. Dit zijn de tarieven die een leverancier ook aanbiedt naar zijn afnemers. Er wordt echter wel rekening gehouden met het verbruiksprofiel. Op deze markttarieven zet de leverancier nog een toeslag.

Overzicht van de gasprijzen op de TTF markt van de laatste 6 weken.

End of Day €/MWh

Energietarieven;

Ontwikkelingen in week 51-2019

Britse verkiezingen

Britse verkiezingen hebben weinig effect op termijnprijzen.

 

De verwachte uitslag van de Britse verkiezingen zorgt voor weinig veranderingen in de termijnprijzen. Een mogelijk akkoord tussen Rusland en Oekraïne brengt daar verandering in. Die geruchten zorgen ervoor dat de gasprijzen op de termijnmarkt flink zijn gedaald.

De verkiezingen in Groot Brittannië hebben niet veel effect gehad op de termijnprijzen voor gas en elektriciteit. De overwinning van de Conservatieven was namelijk zoals verwacht. Wat wél invloed had op de gasprijzen, was een mogelijk akkoord tussen Rusland en Oekraïne. De gasprijzen op de termijnmarkt daalden flink door dit gerucht. Dit betreft het transport van Russisch gas via Oekraïne. Op 1 januari loopt het huidige akkoord af waardoor er nieuwe afspraken gemaakt moeten worden.

Verder is er afgelopen vrijdag een ‘eerste fase’ handelsakkoord gesloten tussen China en de VS. In dit akkoord hebben de VS toegezegd de heffingen te halveren en geen nieuwe heffingen in te stellen. China belooft daarentegen o.a. meer landbouw producten en energie uit de VS te importeren. Beide landen gaan in de komende fases verder onderhandelen. Belangrijk punt blijft de status van China als ontwikkelingsland bij de Wereldbank en het IMF. Dit is een doorn in het oog van de VS. Het akkoord zorgde voor licht optimisme op de oliemarkt waardoor de olieprijzen licht stegen.

Op de spotmarkt zien we relatief lage gas- en elektriciteitsprijzen door het warme weer met wind. De verwachting is dat de prijzen de rest van de maand laag blijven met dit aanhoudende weer.

Snel op zakelijke energiekosten besparen

Besparen op energiekosten is voor DBU dagelijkse kost en wij assisteren jou op basis van no cure no pay. Over energie is veel te vertellen, geeft soms veel vragen, wij maken dit vraagstuk zo simpel mogelijk voor jou.

energie-aanbieders,energievergelijker

Loyaliteit wordt meestal niet beloond

Je bent blij met je huidige aanbieder en een switch maken is een hoop gedoe. Als je jarenlang bij dezelfde aanbieder blijft, betaal je onbewust te veel. In de praktijk zien wij dagelijks dat “slapers” altijd de beloning krijgen van een hogere prijs dan de “switchers”. Wat zijn “slapers”? Dat zijn die niet regelmatig vergelijken en jarenlang blijven zitten bij een leverancier. Wat zijn “switchers”? Dat zijn die met regelmaat een vergelijk laten maken en daardoor in de meeste gevallen een lagere prijs betalen voor hetzelfde product dan “slapers”.

Opbouw energiekosten

De kosten voor Zakelijke Energie zijn opgebouwd uit drie componenten: leveringskosten, netbeheerkosten en overheidsheffingen. Hoe de kosten voor energie exact tot stand komen, is zichtbaar in onderstaande diagram voor een kleinverbruik aansluiting.

Opbouw energiekosten zakelijk klein verbruik

Wist u dat er momenteel ruim 70 energieleveranciers zijn?

Daarom controleren wij eerst jouw huidige overeenkomst en inventariseren wij jouw wensen en mogelijke (komende) wijzigingen. Aan de hand van die informatie gaan we een vergelijk maken. Wij weten hoe de hazen lopen, het is voor ons gesneden koek. Voor de meeste ondernemers is “energieland” een soort mijnenveld. wij zien het als onze taak jou veilig en verstandig hier de juiste weg te wijzen. Met iedere energieleverancier kun je een overeenkomst afsluiten.

Bespaar vele honderden Euro’s!

Energie, wat gaan de energiekosten doen? Hoe besparen op energiekosten? Op welke manier energiekosten besparen? Waaruit zijn energiekosten opgebouwd? Waar bestaan energiekosten uit? Enkele vragen die wij regelmatig ontvangen. Wij beantwoorden deze vragen graag en laten je zien welke mogelijkheden er zijn om aanzienlijk te besparen op energiekosten. Besparingen op energiekosten kunnen tot wel 35% oplopen. Om een gedegen reactie te geven is het van belang een inventarisatie te maken van de actuele situatie en mogelijke veranderingen. Vervolgens is dan een vergelijk te maken met verschillende leveranciers. De Bespaar Unie heeft contacten met uitsluitend erkende energieleveranciers. 

Energietarieven

Wat gaan de energieprijzen doen?

Dataveiligheid

Nieuwe landelijke werkwijze voor alle energieleveranciers.

FAQ

Veelgestelde vragen.

Factuurcontrole

Altijd 100% gratis en vrijblijvend.

Subsidie Energie

Welke mogelijkheden zijn er voor mijn bedrijf?

Dakscan

Wat bespaar ik met zonnepanelen?

Wist jij dat je kunt besparen op jouw energiefactuur, zelfs wanneer je jouw verbruik niet kunt verlagen? Enkele manieren om snel te besparen op jouw energiekosten zetten we hier op een rijtje:

Checken

Heb jij meerdere energie- aansluitingen in één pand? Laat ons checken of deze al zijn samengevoegd. Door het samenvoegen van meerdere aansluitingen kun je in aanmerking komen voor gunstigere tarieven voor energiebelasting. Je komt dan namelijk uit op een hoger totaalverbruik en daardoor een lagere belasting per kWh of m3aardgas.

Inzicht

Inzicht in het energieverbruik van jouw bedrijf vergroot je met een slimme meter. Die geeft jou een heldere kijk op jouw verbruik en je kunt gerichte investeringen doen om energie te verminderen.

Timing

De marktprijs van energie verandert elke dag. Gas iedere dag en stroom ieder uur. De marktprijs maakt zo’n 40% uit van de totale energiekosten op jouw factuur. Laat ons je informeren over de actuele scherpste tarieven.

Type

Wist je dat jij betaalt voor de zwaarte van jouw gasaansluiting? Stel, je hebt een  grootverbruik-aansluiting. Maar je hebt  dit grote vermogen eigenlijk niet nodig. Dan betaal je onnodig voor de extra capaciteit van jouw gasaansluiting. Laat daarom jouw type gasaansluiting door ons controleren en laat ons nagaan of een kleinere gasaansluiting ook voldoende voor je zou zijn.

Verwerken

Hoe handelt jouw bedrijf de administratie rondom jouw energiegebruik af? Wanneer je het verwerken van facturen, mutaties en jaarafrekeningen voor (meerdere) aansluitingen automatiseert, dit is bijvoorbeeld mogelijk met digitale facturatie, spaart dit loonuren en dus geld.

Ja, ik wil ook lagere energiekosten.

Energietarieven 2019

error: