Energietarieven 2020

Tarieven voor gas wijzigen éénmaal per dag. Die van stroom ieder uur, dus 24 keer per dag. Daardoor is de energiemarkt niet voor iedereen begrijpelijk en duidelijk. Dagelijks zetten we ons in om voor jou deze markt inzichtelijk en transparant te maken. En houden we de energiemarkt in de gaten. Waardoor we snel inspelen op veranderingen in de markt. 

Voortdurend schommelende energieprijzen

Wat gaan de tarieven voor energie doen in 2020 ? | En wat zijn de beste en/of goedkoopste tarieven? | Hoe lang is het verstandig om de energieprijzen vast te zetten? | Wanneer zijn er nieuwe energietarieven? | Per wanneer wijzigen de energietarieven? | Waarom wijzigen de tarieven zovaak? Graag gaan wij hier op onze website dieper op in.

APX markt

APX is de Spotmarkt waar elektriciteit wordt verhandeld voor Nederland. Vrijwel iedere leverancier van elektriciteit koopt in op deze beurs. Prijzen worden gepresenteerd per dag. Die worden weergegeven met BASE, PEAK en OFF-PEAK uitgedrukt in Euro per MWh. In de grafiek APX prijzen worden deze marktprijzen omgerekend naar piek en dal prijzen uitgedrukt in ct/kWh.

De prijzen op de APX markt van de laatste maand.

Energietarieven 2020 | electraprijzen op de APX markt | Overzicht prijzen op de APX markt van de laatste maand.

TTF markt

ICE ENDEX TTF-termijnmarkt  Op deze beurs wordt o.a gas verhandeld voor Nederland. En vrijwel iedere gasleverancier koopt in op deze termijnbeurs. Al de prijzen worden gepresenteerd per periode (maand,kwartaal of jaar) en weergegeven met BASE uitgedrukt in Euro per MWh. En in de grafiek End of Day TTF-gasprijzen  worden deze gasmarktprijzen omgerekend naar basislast uitgedrukt in ct/m3. Dat zijn de tarieven die een leverancier ook aanbiedt naar zijn afnemers. Maar er wordt echter wel rekening gehouden met het verbruiksprofiel. Ook op deze markttarieven zet de leverancier nog een toeslag.

Prijzen op de TTF markt van de laatste 6 weken.

End of Day €/MWh

Energietarieven 2020 | Gasprijzen TTF | Overzicht prijzen op de TTF markt van de laatste 6 weken.

Energietarieven;

Ontwikkelingen in week 34-2020

Gasprijzen weer op pre-coronacrisis niveau.Gasprijzen weer op pre-coronacrisis niveau. De termijnprijzen voor gas begonnen laag bij aanvang van de coronacrisis. Deze prijzen lopen door onder andere de hittegolf weer sterk op.

De gasprijzen op de korte termijn zijn de afgelopen weken sterk opgelopen. De stijging werd getriggerd door de hittegolf, in combinatie met een verminderde toevoer van Russisch gas en hogere LNG prijzen.

De gasprijzen waren vóór de coronacrisis door een overaanbod aan gas al laag. Sinds de aanvang van de crisis zijn deze prijzen nóg verder gezakt. Door de stijging van de afgelopen weken bevinden de gasprijzen zich nagenoeg weer op het niveau van vóór de coronacrisis. De prijsontwikkeling de komende maanden zal veel afhangen van twee aspecten: de weersomstandigheden in de laatste maanden van het jaar en de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

De elektriciteitsprijzen voor de korte termijn zijn deze week ook begonnen met een stijging. Deze prijzen hadden eind vorige week nog veel ingeleverd toen het einde van de hittegolf in zicht kwam. De prijzen voor de jaren vooruit zijn vorige week en begin deze week relatief stabiel gebleven. Dit is in lijn met de ontwikkelingen op de CO2-markt.

De gasprijzen op de spotmarkt zijn ook opgelopen. De oorzaken hiervan komen overeen met die van de korte termijnprijzen. De elektriciteitsprijzen op de spotmarkt laten de laatste weken weinig uitschieters zien.

Snel op zakelijke energiekosten besparen

Besparen op energiekosten is voor DBU dagelijkse kost en wij assisteren op basis van no cure no pay. Over energie is veel te vertellen. Het geeft soms veel vragen. Maar wij maken dit vraagstuk zo simpel mogelijk voor jou.

energie-aanbieders,energievergelijker

Slapers of switchers?

Je denkt dat een switch maken een hoop gedoe is. Doordat wij je hierbij helpen weten we uit ervaring dat het daarom voor jou geen gedoe is. Realiseer dat als je jarenlang bij dezelfde aanbieder blijft, betaal je meestal te veel. In de praktijk zien wij dagelijks dat “slapers” altijd de beloning krijgen van een hogere prijs dan de “switchers”. Wat zijn “slapers”? Dat zijn die niet regelmatig vergelijken en jarenlang blijven zitten bij een leverancier. Wat zijn “switchers”? Dat zijn die met regelmaat een vergelijk laten maken en daardoor in de meeste gevallen een lagere prijs betalen voor hetzelfde product dan “slapers”.

Opbouw energiekosten

De kosten voor Zakelijke Energie zijn opgebouwd uit drie componenten:

  • leveringskosten,
  • netbeheerkosten.
  • overheidsheffingen.

Hoe de kosten voor energie exact tot stand komen, is zichtbaar in onderstaande diagram voor een kleinverbruik aansluiting.

Opbouw energiekosten zakelijk klein verbruik

Momenteel zijn er ruim 70 energieleveranciers.

Daarom controleren wij eerst de lopende overeenkomst en inventariseren wij jouw wensen en mogelijke (komende) wijzigingen. Aan de hand van die informatie gaan we een vergelijk maken. Wij weten hoe de hazen lopen.  Het is voor ons gesneden koek. Voor de meeste ondernemers is “energieland” een soort mijnenveld. En wij zien het als onze taak jou veilig en verstandig hier de juiste weg te wijzen.

Bespaar vele honderden Euro’s!

Besparingen op energiekosten kunnen tot wel 35% oplopen. Om een gedegen reactie te geven is het van belang een juiste en duidelijke inventarisatie te maken van de actuele situatie en mogelijke veranderingen. Vervolgens is dan een vergelijk te maken met verschillende leveranciers. De Bespaar Unie heeft contacten met uitsluitend erkende energieleveranciers. Bovenal werken wij altijd op basis van no cure no pay. Een vergelijk laten maken door ons is altijd vrijblijvend en gratis.

Dataveiligheid

dataveiligheid
Nieuwe landelijke werkwijze voor alle energieleveranciers.

FAQ

FAQ
Veelgestelde vragen.

Wist jij dat je kunt besparen op jouw energiefactuur, zelfs wanneer je jouw verbruik niet kunt verlagen? Enkele manieren om snel te besparen op jouw energiekosten zetten we hier op een rijtje:

Checken

Heb jij meerdere energie- aansluitingen in één pand? Laat ons checken of deze al zijn samengevoegd. Door het samenvoegen van meerdere aansluitingen kun je in aanmerking komen voor gunstigere tarieven voor energiebelasting. Je komt dan namelijk uit op een hoger totaalverbruik en daardoor een lagere belasting per kWh of m3aardgas.

Inzicht

Inzicht in het energieverbruik van jouw bedrijf vergroot je met een slimme meter. Die geeft jou een heldere kijk op jouw verbruik en je kunt gerichte investeringen doen om energie te verminderen.

Timing

De marktprijs van energie verandert elke dag. Gas iedere dag en stroom ieder uur. De marktprijs maakt zo’n 40% uit van de totale energiekosten op jouw factuur. Laat ons je informeren over de actuele scherpste tarieven.

Type

Wist je dat jij betaalt voor de zwaarte van jouw gasaansluiting? Stel, je hebt een  grootverbruik-aansluiting. Maar je hebt  dit grote vermogen eigenlijk niet nodig. Dan betaal je onnodig voor de extra capaciteit van jouw gasaansluiting. Laat daarom jouw type gasaansluiting door ons controleren en laat ons nagaan of een kleinere gasaansluiting ook voldoende voor je zou zijn.

Verwerken

Hoe handelt jouw bedrijf de administratie rondom jouw energiegebruik af? Wanneer je het verwerken van facturen, mutaties en jaarafrekeningen voor (meerdere) aansluitingen automatiseert, dit is bijvoorbeeld mogelijk met digitale facturatie, spaart dit loonuren en dus geld.

Ja, ik wil ook lagere energiekosten.

error: