Energietarieven week 30-2020.

CO2-prijzen trekken zich terug.

Energietarieven week 30-2020. Het verkopen van grote volumes aan emissierechten heeft voor flink dalende energieprijzen op de termijnmarkt gezorgd. Berichten over een mogelijk Europees herstelpakket en positief testvaccin zorgden op dinsdag daarentegen voor een kleine stijging in de CO2– en olieprijzen. Dit had echter een klein effect op de termijnprijzen voor elektriciteit en gas.

CO2-prijzen trekken zich terug.

Nadat de CO2-prijzen vorige week tot het hoogste punt in zestien jaar tijd waren gestegen, zijn deze prijzen eind vorige week en begin deze week weer sterk gedaald. De elektriciteits- en gasprijzen op de termijnmarkt volgden.

De markt was het er al langer over eens dat het prijsniveau van rond de 30 €/ton CO2 een te hoge prijs was. De prijzen zijn nu weer gezakt naar rond de 26 €/ton. De daling kwam als gevolg van het feit dat handelaren ervoor kozen om winsten veilig te stellen door grote volumes te verkopen. Op dinsdag liepen zowel de CO2-prijzen als de olieprijzen weer iets op. De oorzaken hiervan waren…………………..

error: