Factuurcontrole 

Factuurcontrole, de controle van energiefacturen kan een tijdrovende klus zijn. Zeker als u het goed wilt doen. Zelfs dan is het niet gegarandeerd dat u alle fouten uit de energierekeningen haalt. Natuurlijk kan uw eigen administratie de energiefacturen beheren, maar een energiefactuur is vaak een “wirwar”van gegevens, omschrijvingen, kosten en onduidelijkheden. Hierdoor is het voor een organisatie niet altijd duidelijk waar men nu eigenlijk voor betaalt.

Facturatie

Energie factuurcontrole

Voor de facturatie van klanten zijn energieleveranciers toegerust met moderne facturatieprogrammatuur waarmee 80% van de standaard contracten feilloos gefactureerd kunnen worden. In de vrije energiemarkt zien we een forse toename van maatwerkcontracten met bijzondere leveringsafspraken ten koste van de standaard contracten. Voorbeelden van de bijzondere leveringsvoorwaarden zijn bandbreedte-afspraken op het jaarvolume, een afwijkende hoogte van het vastrechtbedrag, tariefclausules, twee energie-aansluitingen op één WOZ-perceel, etc. Juist in het facturatieproces van de bijzondere leveringsafspraken kunnen zaken mis gaan die u geld kosten! Ook de vele eindafrekeningen, jaarrekeningen, correctiefacturen, creditfacturen, etc, maken u sceptisch over de betrouwbaarheid van deze facturen.

Daarom controleren wij de energieverbruiken volgens factuur met de verbruiken volgens de geregistreerde meterstanden in de energiesoftware. Wij accorderen vervolgens de facturen voor u wanneer meterverbruik en factuurverbruik overeenkomen.

Jaarlijks controleren we duizenden facturen van energieleveranciers, meetbedrijven en netbeheerders. Daarvan bevat zeker 10% fouten. We letten op verbruik, of de tarieven gefactureerd worden als afgesproken en controleren de jaarafrekeningen. Deze energie factuurcontrole doen wij altijd gratis, zonder enige verplichting. 

Factuurcontrole van uw energiekosten bespaart u als ondernemer dus tijd en geld! Interesse?

Aanmeldformulier Energie Factuurcontrole

error: