Bespaart jou als ondernemer dus tijd en geld!

De controle van energiefacturen kan een tijdrovende klus zijn. Zeker als je het goed wilt doen. Zelfs dan is het niet gegarandeerd dat jij alle fouten uit de energierekeningen haalt. Jaarlijks controleren wij honderden facturen van energieleveranciers, meetbedrijven en netbeheerders. Daarvan bevat zeker 10% fouten. We letten op verbruik, of de tarieven gefactureerd worden als afgesproken en controleren de jaarafrekeningen. Deze factuurcontrole doen wij altijd gratis, zonder enige verplichting 

Interesse?

Vul hieronder in en wij gaan voor jou aan het werk.

Aanmeldformulier Energie Factuurcontrole

factuurcontrole
Factuurcontrole

Complexe factuur

De rekening is nu zo complex opgesteld dat fouten veelal alleen door experts te ontdekken zijn. Door toekomstige ontwikkelingen, zoals meer eigen energieopwek met zonnepanelen en flexibele energieprijzen per uur, wordt het nog belangrijker dat de nota overzichtelijk wordt en dan ook klopt. Constant krijgen we de energieprijzen binnen op kantoor. Hierdoor zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de markt. Precies waar u als ondernemer geen tijd voor heeft! Wij voeren graag op basis van no cure no pay inkoop-factuurcontrole uit.

Factuurcontrole

Circa 20% van de facturen van energieleveranciers en meetbedrijven bevat fouten. Dit loopt vaak op tot honderden of duizenden euro’s per jaar. Daarom vinden we het erg belangrijk dat deze inkoop-factuurcontrole goed gaat worden gecontroleerd en gecorrigeerd.

Factuurcontrole bespaart u tijd en geld

Bij De Bespaar Unie adviseren en begeleiden we onze zakelijke prospects en klanten bij de inkoop-factuurcontrole van gas en elektra. Hierbij houden we rekening met de o.a. prijs, contractvoorwaarden, service en facturatie. Want het kan zijn dat een andere energieleverancier op de korte of lange termijn gunstigere tarieven en/of voorwaarden hanteert. Zodra de aanbiedingen met jou zijn besproken en voor jou de beste partij is geselecteerd, gaan we over tot inkoop van jouw energie.

Deel energiemeters onbetrouwbaar

Naar schatting 850.000 slimme energiemeters die in Nederlandse meterkasten hangen kunnen meer meten dan het daadwerkelijke verbruik. Dat blijkt uit laboratorium-onderzoek van de Universiteit van Twente, dat maakt de universiteit 03-03-2017 bekend in EenVandaag.

Andere energiebronnen in huis, zoals bijvoorbeeld opladers van mobiele telefoons, kunnen de meters beïnvloeden. De stand op deze meterkasten kan tot zes keer hoger uitvallen dan het werkelijke energieverbruik. In dat geval betalen klanten dus voor meer energie dan ze daadwerkelijk gebruiken.

Te goedkoop, te simpel

Volgens Frank Leferink, hoogleraar Electromagnetic Compatibility aan de Universiteit van Twente, ligt dit vooral aan het feit dat de meters die de afgelopen jaren in veel huishoudens zijn geplaatst “onvoldoende robuust zijn gemaakt.” Het onderzoek van Leferink verschijnt in een internationale wetenschappelijke publicatie.

Netbeheer Nederland

Netbeheer Nederland, de brancheorganisatie van alle energienetbeheerders zegt dat de meter verouderd is. “Waar we hier over praten is voortschrijdend inzicht van de wetenschap over hoe je met statische meters tot een een goede verbruiksmeting komt,” aldus de directeur van Netbeheer Nederland André Jurjus. Uit eigen onderzoek van Netbeheer blijkt dat gebruik van de meter in gewone huishoudens niet tot hogere energierekeningen heeft geleid. Bekijk hier de persverklaring van de brancheorganisatie.

Netbeheer zegt dat de storingsgevoelige meter inmiddels niet meer wordt geplaatst. Maar volgens hoogleraar Leferink doet het probleem zich nog steeds voor, ook bij de nieuwe meters.

Welke meter heb jij?

In de uitzending van Een Vandaag van vrijdag 3 maart 2017 werd gesproken over een onderzoek van de TU Twente. Sommige energiemeters zouden onder extreme omstandigheden afwijkingen in het energieverbruik laten zien.

Hier vindt u een overzicht van de meters die in extreme omstandigheden afwijkingen kunnen vertonen. Heb jij zo’n meter én vindt je dat jouw meterstanden onverklaarbaar hoog zijn? Neem ook in dat geval contact op met jouw energieleverancier.
De fabrikant en het typenummer vindt je aan de voorzijde van de energiemeter.

De Nederlandse overheid heeft als doelstelling om voor 2020 alle energiemeters te vervangen voor slimme meters.

Eventuele klachten zijn te melden bij de netbeheerder of de ACM, de Autoriteit Consument en Markt. Via deze link kom je in contact.

Controle

In de energierekening die bedrijven op de mat krijgen zitten nog steeds vaak lastig te ontdekken fouten, inmiddels is toezichthouder ACM door verschillende partijen opgeroepen een onderzoek in te stellen en met maatregelen te komen.

factuurcontrole

Factuurcontrole

error: