Financiële steun voor startups.

Vanaf komende week is er ook financiële steun voor startups en scale-ups. Het kabinet stelt €100 miljoen beschikbaar.

financiële steun voor startups

  • Het kabinet stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor leningen aan startups die het moeilijk hebben.
  • Voor start-ups en scale-ups.
  • De jonge en innovatieve bedrijven kunnen vanaf volgende week tussen de 50.000 euro en 2 miljoen lenen.
  • Ze betalen daar een rente over van 3 procent.

Overbruggingskrediet

Jonge en innovatieve bedrijven die door de coronacrisis in moeilijkheden dreigen te komen krijgen hulp. Ze kunnen vanaf 29 april een overbruggingskrediet aanvragen. Dat meldt staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken). Voor de regeling voor zogenoemde start-ups en scale-ups heeft het kabinet in eerste instantie 100 miljoen euro beschikbaar gesteld. Als deze ondernemers er gebruik van willen maken? Dan kunnen ze terecht bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s). Die zijn belast met de uitvoering. “Het kabinet maakt in deze uitzonderlijke en barre tijden financiële steun voor álle ondernemers toegankelijker”, zegt Keijzer. De regelingen die voor andere bedrijven gelden, zijn evenwel voor snelgroeiende starters ongeschikt. Maar zij zorgen wel “voor de inkomsten en banen van morgen”, aldus de staatssecretaris.

De leningen die de ROM’s gaan verstrekken lopen uiteen van 50.000 euro tot 2 miljoen euro. Bij bedragen boven de 250.000 euro moeten de aandeelhouders of andere investeerders een kwart bijleggen. De rente op de leningen is altijd 3 procent.

Ondernemers die een lening van minder dan een half miljoen aanvragen, zouden binnen vier tot negen werkdagen uitsluitsel moeten krijgen. Voor hogere bedragen is de beslistermijn drie weken.

error: