Gratis HACCP App.

Nu 3 maanden HACCP App gratis . Volledig gebruik maken van de handige app. Daarna kun je kiezen of je gebruik wil maken van een abonnement. Voedselveiligheid in de horeca en de catering. Wat moet je doen om aan de wens van je gasten te voldoen? Gebruik de digitale assistent 3 maanden gratis!

Hygiënecode voor de horeca

HACCP App

Met de HACCP live is het bijhouden, registreren van uw HACCP gegevens een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Met HACCP live legt u real time in twee klikken de vinger op de zere plek!

Totale controle over uw voedselveiligheid.

Elk bedrijf dat met voedsel en dranken werkt, moet voldoen aan de wetten van voedselveiligheid. Iedere horecaondernemer die eten en drinken bereidt om ter plaatse te nuttigen, is verplicht om volgens de laatste Hygiënecode te werken. In de Hygiënecode wordt eenvoudig omschreven hoe je de voedselveiligheid en hygiëne kunt bewaken. Als je werkt volgens de Hygiënecode voldoe je daarmee aan de HACCP-eisen, de wettelijke voorschriften van voedselveiligheid.

Voedselveiligheidsplan voor bedrijven

Bedrijven die met voedsel omgaan, moeten dat op een veilige en hygiënische manier doen. Daarmee voorkomen ze dat consumenten ziek worden.
Met een voedselveiligheidsplan brengt een bedrijf in kaart wat er mis kan gaan. En hoe u fouten kan voorkomen.

Voedselveiligheidsplannen worden per sector opgesteld in hygiënecodes. Voor ons is in principe de hygiënecode voor de horeca relevant, maar als u bijvoorbeeld ook ambachtelijk ijs maakt, dan moet u ook voldoen aan de hygiënecode voor ambachtelijk ijs. U moet de eisen en de wensen die opgesteld zijn in de hygiënecodes naleven, en daarbij vastleggen dat u hieraan voldoet. Dit betekent het vastleggen dat u de toiletten, de keuken, het magazijn en de koelkasten en vriezers regelmatig schoonmaakt maar ook dat u wekelijks de temperaturen van de koelingen en vriezers noteert.

Training en certificering 

Ten minste één persoon binnen uw bedrijf moet goed getraind zijn in voedselveiligheid en HACCP, en daarvoor gecertificeerd zijn.
Deze persoon is daarmee in staat om voedselveiligheid in uw bedrijf te verankeren en ervoor te zorgen dat op de juiste manier wordt gewerkt.

error: