Hotelketen Apollo krijgt nieuwe eigenaar

Het Nederlandse bedrijf European Hotel Management B.V. (Hotelketen Apollo) wordt overgenomen door het Israëlische Fattal Hotels. De Apollo-hotels wisselen daarmee van eigenaar.

Hotelketen Apollo krijgt nieuwe eigenaar
Hotelketen Apollo krijgt nieuwe eigenaar Foto: ANP

De dertien hotels van de groep gaan over, maar wellnessresort Thermae 2000 in Valkenburg niet. Financiële bijzonderheden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Alle huidige medewerkers krijgen een plaats in de nieuwe organisatie, met uitzondering van de directieleden. De overgang moet uiterlijk op 1 september zijn afgerond.

Het in 2005 opgerichte European Hotel Management is onder meer eigenaar van het vijfsterrenhotel Crowne Plaza in Den Haag en Ramada Apollo Amsterdam Centre. Het bedrijf heeft ook horecagelegenheden in bezit, zoals Floor 17 in Amsterdam, de Bierfabriek in Almere en de Harbour Clubs in Amsterdam-Zuid en Vinkeveen.

Het beursgenoteerde Fattal bezit ruim 170 hotels in zeventien landen in Europa en Israël. De groep is al in Nederland actief met het Leonardo-hotel in Amsterdam, dat volgend jaar een tweede vestiging krijgt.

Leonardo Hotels Europe

FEELING GOOD – onder deze slogan kwam Leonardo Hotels, onderdeel van Fattal Hotels, op de Duitse markt in 2007 en is de keten vandaag de dag actief in meer dan 130 hotels in Europa. De keten biedt hotels in categorieën van 3 tot 4 sterren plus. Een van de essentiële kenmerken van de keten is hotels voorzien gesitueerd op aantrekkelijke locaties, zoals bijvoorbeeld in het hartje van het stadscentrum of dichtbij de luchthaven.

De hoofdzetel van het bedrijf is gelegen in Berlijn. Van hier coördineren de verschillende financiële, HR, sales en marketing, project management en Revenue & E-commerce departementen efficiënt alle activiteiten in gans Europa.

Elk Leonardo Hotel werd individueel ontworpen en garandeert aan alle gasten comfort en een uitstekende service. Het hoofddoel van elk hotel is de complete bevrediging van de noden en wensen van de gasten. Of het nu om een zakenreis, een groepsverblijf or een corporate evenement gaat, onze personeelsleden zullen net dat tikkeltje meer doen om u alle comfort te kunnen aanbieden. Want bij Leonardo Hotels willen we dat alle gasten zich thuis voelen.

David Fattal

Oprichter en CEO van Fattal Hotels. David Fattal werd geboren in 1957 te Haifa, Israël en studeerde management, sociologie en pedagogie aan de universiteit van Haifa. Daarbij studeerde hij ook aan Tadmor school voor hotel management in Herzliya en nam hij deel aan verschillende cursussen aan de Cornell universiteit, New York, VSA.

Zijn professionele carrière in de hotelindustrie begon op 27 jarige leeftijd toen hij tot General Manager werd benoemd bij de prestigieuze Dan Accadia Hotels in Herzliya. Na verschillende managers posities nam David Fattal in 1996 het beleid over van de Africa Israel Hotels & Resorts Ltd., een onderdeel van Africa Israel investeringen. Dankzij zijn leiderschap werd het concept van franchise van de internationale hotelketen Holiday Inn een succes op de Israëlische markt. 

In 1998 startte David Fattal zijn eigen bedrijf, het Fattal Hotel Management Company en opened hij het eerste hotel van de keten, Le Meridien Hotel Eilat.

In 2005 ondernam Fattal Hotels een uitbreiding van zijn hotel portfolio door te investeren in eigendommen gelokaliseerd in Europa: Leonardo Hotels (www.leonardo-hotels.nl) werd opgericht als de Europese afdeling van Fattal Hotels. Vandaag de dag bestaat de hotelketen uit meer dan 130 hotels in België, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Nederland, Spanje, Verenigt Koninkrijk, Zwitserland, Hongarije, Polen en Tsjechië. Leonardo Hotels zal voortgaan op dat elan met een focus op hotels in Duitsland en andere belangrijke steden en hoofdsteden in Europa.

Fattal Hotels (www.fattal.co.il) is tot op heden actief in Europa en Israël met meer dan 170 hotels en is dan een van de leidende bedrijven binnen de hotel industrie.

 

Bron: Nu.nl + Leonardo Hotels

error: