ING krijgt miljoenenboete van beurs New York

ING heeft een boete gekregen van 5 miljoen dollar (4,3 miljoen euro) van de beurs in New York omdat de bank jarenlang de regels heeft overtreden. 

ING krijgt miljoenenboete van beurs New York

ADR

ING ging de fout in met regelgeving voor de handel rond zogeheten American Depositary Receipts (ADR’s), aandelen in niet-Amerikaanse bedrijven die zijn genoteerd in New York.

Boete

De boete voor de bank volgt kort op de schikking van 775 miljoen euro die het bedrijf vorige week trof met het Openbaar Ministerie (OM) vanwege onvoldoende toezicht op witwaspraktijken. Eerder deze week kondigde ING aan dat financieel topman Koos Timmermans onder zware druk van de politiek opstapt om de affaire.

NYSE

Volgens beursexploitant New York Stock Exchange (NYSE) heeft ING de regels van de beurs overtreden. Het boetebesluit werd onlangs op de website van NYSE gepubliceerd.

Geschiedenis

ING Groep N.V. is een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse oorsprong. ING is in 1991 ontstaan uit een fusie tussen Nationale-Nederlanden en de NMB Postbank Groep. De nieuwe naam Internationale Nederlanden Groep werd al snel ingekort tot I-N-G, waarna de onderneming besloot om haar statutaire naam te veranderen in ING Groep N.V.

De (certificaten van) aandelen van ING Groep zijn genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel, en de New York Stock Exchange. De noteringen in Parijs, Frankfurt en Zürich zijn in het voorjaar van 2009 beëindigd.

NN Group

In oktober 2009 werd bekendgemaakt dat de verzekeringstak weer wordt afgesplitst van ING Groep. Op 1 maart 2014 zijn de verzekeringsactiviteiten gebundeld in NN Group. In april 2016 verkocht ING Groep de laatste aandelen in NN Group en was daarna uitsluitend actief met bankactiviteiten.

Bron: ANP

error: