Nederlanders wil led-lampen

75 procent van de Nederlanders wil alleen maar led-lampen gebruiken. Dat blijkt uit de Publieksmonitor Klimaat en Energie 2019 gemaakt door Motivaction in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Nederlanders wil led-lampen

LED-Verlichting

De respondenten van het onderzoek komen uit Stempunt, het ISO-gecertificeerde online-panel van Motivaction. In totaal hebben 2.478 respondenten de vragenlijst van het onderzoek ingevuld.

60 procent heeft niet alleen maar led-lampen

60 procent van de Nederlanders heeft volgens de onderzoekers niet overal led-lampen in huis, waarbij 16 procent van hen dit ook niet zou willen. 
Motivaction heeft voor het onderzoek de respondenten 20 gedragingen voorgelegd. Afval scheiden is van deze gedragingen met 90 procent het populairst, gevolgd door led-lampen in huis hebben (in alle of in enkele ruimten) met 86 procent.

Met name de 47 procent van de Nederlanders die al in enkele ruimten in huis led-lampen gebruikt, zijn gemotiveerd om dit verder uit te breiden: 49 procent van hen denkt wel uitsluitend led-lampen te willen gaan gebruiken; 29 procent zou dit zeker willen (red. 78 procent in totaal).

Motivatie het hoogst bij led-lampen

Kijkt men naar de gedragingen die Nederlanders niet vertonen, maar waarbij men wel gemotiveerd is deze (mogelijk) wel te gaan vertonen als de mogelijkheid daartoe zich aandient, dan is led-verlichting met 74 procent het populairst. Een waterbesparende douchekop (56 procent), tochtstrips (54 procent) en isolatieglas (53 procent) kunnen ook op veel steun rekenen. 

error: