Opwek duurzame energie steeg vorig jaar wereldwijd met 14,1%.

prijsontwikkeling energie tarieven week 25

19 juni t/m 25 Juni 2017: Week 25

Opwek duurzame energie steeg vorig jaar wereldwijd met 14,1%.

Goed nieuws op het gebied van duurzaamheid: de opwek duurzame energie is het afgelopen jaar met 14,1% gestegen. Zo meldt BP in haar jaarlijkse ‘Statistical Review of World Energy’ dat deze week gepubliceerd werd. En met een aandeel van meer dan 50% was de opwek van windenergie de grootste bijdrager aan deze mooie groei. In Nederland is de duurzame energieopwek in 2016 nagenoeg gelijk gebleven aan dat in 2015. 

De afgelopen tijd was het warm en droog in Europa. Hierdoor is het waterniveau, met name in Zuid-Europese landen, al enige tijd erg laag. Waar normaal gesproken voldoende elektriciteit wordt opgewekt met duurzame waterkrachtcentrales, wordt nu een groter beroep op kolen gedaan om de elektriciteitsopwek op peil te houden. Naar verwachting houdt het warme en droge weer, en daarmee de stabiele vraag naar kolen, de komende tijd aan.

Verder zagen we deze week een dalende Brentolieprijs. Dit zorgde voor een dalende termijnprijs voor gas en, als gevolg daarvan, een licht dalende elektriciteitsprijs.

 

error: