Prijsontwikkeling tarieven energie week 23

Prijsontwikkeling tarieven energie week 23

Prijsontwikkeling week 23.

De prijsontwikkeling van de energie tarieven.

Uitspraak Trump over klimaatakkoord geen effect op energieprijzen.

Prijsontwikkeling week 23: Als gevolg van de oplopende kolenprijs, steeg afgelopen week de termijnprijs voor elektriciteit. De termijnprijs voor gas, die deze week met name beïnvloed werd door de dalende Brentolieprijs, bleef stabiel.

Door het bijzonder warme weer zijn de gasprijzen op de dagmarkt door de ondergrens van 15 €ct/m³ gebroken. De koude voorspellingen voor deze week zorgen waarschijnlijk voor een weer toenemende gasprijs. Dit terwijl het stormachtige weer, en de daarmee grote hoeveelheid op te wekken windenergie, op de dagmarkt juist zal zorgen voor een dalende elektriciteitsprijs.

Afgelopen donderdag maakte President Trump bekend uit het Parijs-Akkoord te willen stappen. Hoewel dit een klap is voor de internationale klimaatambities, zal dit geen direct effect hebben op de energieprijzen de komende jaren. Met deze uitspraak vallen de Verenigde Staten, als belangrijkste investeerder in de energietransitie in ontwikkelingslanden, weg. Veel individuele staten hebben aangegeven lokaal door te blijven werken aan de energietransitie. Ook de internationale gemeenschap lijkt meer dan ooit gemotiveerd om door te gaan met de ingeslagen weg.

05 juni t/m 11 Juni 2017: Week 23

(FOTO: REUTERS)

error: