Sportclubs led-verlichting.

‘Binnen 5 tot 10 jaar zal een meerderheid van de Nederlandse sportclubs led-verlichting gebruiken.’  Aan het woord is Michel van Dooren van de Eindhovense led-fabrikant voor sportvelden AAA-LUX.

Binnen 5 tot 10 jaar heeft meerderheid sportclubs led-verlichting.
(foto: EG Media)

‘Dit jaar bereiken wij wereldwijd de mijlpaal van 1.000 sportclubs die uitgerust zijn met onze led-verlichting’, vervolgt Van Dooren. ‘Nederland is daarbij absoluut koploper.’ Als Van Doren moet afschatten hoeveel procent van de Nederlandse sportclubs al led-verlichting gebruikt, dan denkt hij aan 10 procent. ‘En dat percentage zal snel oplopen door de dalende prijzen als gevolg van de stijgende verkoopvolumes. Bovendien zorgt de massale uitrol van kunstgras bij allerlei soorten sportverenigingen voor meer branduren van de verlichting. Dit intensievere gebruik zorgt ervoor dat het steeds interessanter is om led-verlichting te gebruiken.’

De redactie van LED Magazine sprak voor de juni-editie van het tijdschrift met 3 van de 4 grootste Nederlandse sportbonden en enkele leveranciers over de huidige stand van zaken omtrent de uitrol van led-verlichting. Lees het volledige artikel hier in de juni 2017-editie van LED Magazine (noot: pagina 10 van de pdf, pagina 18 in het tijdschrift).

Bron: LED magazine

error: