Eigen groenten kweken met led-verlichting

Het nieuwe restaurant Emma in Eindhoven is geopend. Op zichzelf niet bijzonder, ware het niet dat het restaurant in zijn eigen horecaruimtes trolleys

Trolleys, Eindhovens restaurant kweekt in restaurant eigen groente met led-trolleys
Eindhovens restaurant kweekt in restaurant eigen groente met led-trolleys kweekt. (foto: Light4Food | Restaurant Emma)

Het restaurant, dat tegenover het Philips Museum ligt, wordt geleid door Joost Saris en Ruud Adriaens. Restaurant Emma heeft een kleine kaart welke continue wordt aangepast aan wat er voorradig is. De groenten en kruiden die worden gebruikt door het restaurant, worden in het restaurant zelf gekweekt. Hierdoor hebben de bezoekers van het restaurant zicht op de productie van de groenten en kruiden.

Beleving

Te gast zijn bij Emma is een ware beleving. Je kunt namelijk de diversiteit al vanaf je zitplaats volgen, van cocktails shaken tot bonbons die worden geproduceerd en garnituren die uit onze eigen kas worden geknipt en vervolgens nauwkeurig op je bord worden geplaatst. Het is niet zomaar iets!

Om de groenten te kunnen kweken in het restaurant, heeft restaurant Emma gekozen voor de LED Growing Trolleys van Light4Food. Deze LED Growing Trolleys zijn uitgerust met een bewateringssysteem en Philips GreenPower LED Production Modules zodat het optimale lichtniveau wordt bereikt om groenten en kruiden te kweken. Doordat de LED Growing Trolleys uit 3 teeltlagen bestaan, worden de schaarse vierkante meters uiterst efficiënt gebruikt.

error: