Unilever doneert.

Unilever doneert voor 100 miljoen euro. Aan zeep, desinfectiemiddel, bleekmiddel en voedsel om de wereldwijde strijd tegen het coronavirus te steunen. Ook kondigt de multinational dinsdag aan dat kwetsbare leveranciers eerder hun geld krijgen. Zodat die zich gedurende deze periode beter kunnen redden.

Unilever doneert voor 100 miljoen euro aan zeep, desinfectiemiddel, bleekmiddel en voedsel

Het gaat onder meer om een donatie van zeep en desinfectiemiddelen ter waarde van ten minste 50 miljoen dollar (ruim 46 miljoen euro). Deze donatie is aan het zogenoemde COVID Action Platform van het World Economic Forum (WEF). Dit platform steunt wereldwijd gezondheidsorganisaties. En regelt de verspreiding van hulpgoederen.

Naast de maatregel waardoor kleine en middelgrote kwetsbare leveranciers hun geld eerder kunnen verwachten. Kunnen kleinere winkeliers die voor hun inkomsten voor een groot deel van Unilever afhankelijk zijn ook op steun rekenen. De multinational zal deze winkeliers kredieten verlenen. Zodat ze het hoofd boven water kunnen houden.

Unilever garandeert eigen werknemers hun loon voor de komende drie maanden. Het gaat hierbij om de mensen die niet in aanmerking komen voor overheidssteun.

Unilever-CEO Alan Jope noemt de gevolgen van het coronavirus “de grootste beproeving voor de wereld in decennia”.

error: