No Cure No Pay

Led-verlichting op alle sportparken gemeente Groningen

Veldverlichting.

De gemeente Groningen gaat de veldverlichting op alle sportvelden vervangen door led. Dat sluit aan bij de doelstelling om in 2035 energieneutraal te zijn.

Veldverlichting. Led-verlichting op alle sportparken gemeente Groningen
Veldverlichting. Led-verlichting op alle sportparken gemeente Groningen. (Foto: Onze Clubkracht)

Daarbinnen wil de gemeente ook de bestaande (sport-)infrastructuur beter benutten. Op termijn kunnen de sportclubs met de led-verlichting gemiddeld 42 procent op hun energiekosten besparen. Dat kan nog meer worden, omdat ze de verlichting zelf kunnen in- en uitschakelen.

Op veel velden brandt nu ’s avonds een grote hoeveelheid licht, terwijl er geen sporters zijn of slechts een gedeelte van het veld in gebruik is. Dat komt omdat het niet mogelijk is de huidige verlichting naar behoefte even aan en uit te zetten. De verlichting is ook niet dimbaar.

Met led-verlichting voldoet de gemeente aan de norm van de wedstrijdveldverlichting en krijgen trainingsvelden een kwaliteitsimpuls. De verenigingen kunnen met een pasjessysteem zelf de lampen en lichtsterkte bedienen, waardoor zij zelf invloed hebben op de nota die ze na aanbrengen van de led-verlichting gaan betalen.

Ook besparen op uw (energie) bedrijfskosten?  

DBU werkt 100% op basis van no cure no pay.

error: