Verzekeringspakket

Je bent oververzekerd. Dat is 100% zeker. Het gemiddelde zakelijke verzekeringspakket van een bedrijf met een omzet van een miljoen ligt tussen de €6.000 en €12.000 aan premie per jaar. Daar kan zeker de helft vanaf.

Ondernemers betalen op drie manieren te veel verzekeringspakket

1: de verzekering is te duur.

2: er zijn teveel verzekeringen afgesloten.

3: de verzekerde bedragen zijn te hoog.

Besparen op verzekeringen

Hieronder een paar tips om te besparen op verzekeringen.

Trap niet blindelings in scherpe aanbiedingen en kortingen. Als je het dubbele vraagt kun je gemakkelijk korting geven. Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar. Tussen de ene en de andere verzekeraar kan gemakkelijk 40 procent zitten.

Als je alle polissen van verzekeringen bekijkt tref je een wirwar van regels en uitzonderingen aan. Het is dus raadzaam deze goed in kaart te brengen en appels met appels te gaan vergelijken. Met De Bespaar Unie grote prijsvoordelen halen maar vooral veel tijd winnen. Wij zorgen namelijk met Claeren & De Knegt, “Assurantiemakelaars sedert 1922” voor een inventarisatie en u ontvangt een voorstel aan de hand daarvan. Als het bedrag van de brandverzekering (opstal/inhoud/bedrijfsschade) een totale premie vraagt van minimaal Eur 2.500,– besparen wij gemiddeld zo’n 15% op uw verzekeringskosten. 

Form couldn’t be found for id 30

Sluit niet te veel verzekeringen af

Denk bijvoorbeeld goed na of je wel een rechtsbijstandsverzekering nodig hebt. Rechtsbijstandsverzekeraars willen vaak snel schikken om de manuren te drukken. Een schikking is niet altijd gunstig.

Wel verzekeren: geld

Een verzekering die je wél mee moet pakken is de geldverzekering. Om een praktische reden. Die kost namelijk bijna niks. Sluit je een pakket aan verzekeringen af, dan is de geldverzekering waarschijnlijk net degene waardoor je een extra staffelkorting krijgt. Een premie van een paar tientjes is dan goed voor een korting op het totale pakket van een paar honderd euro.

Overdekking

Maar de beste manier om op verzekeringen te besparen, is overdekking voorkomen. Ondernemers verzekeren zich veel te ruim. In een opstalverzekering is bijvoorbeeld standaard 30 procent overdekking opgenomen. Dan hoef je zelf niet ook nog eens de waarde van de opstal hoog in te schatten.

Nog een tip:

Analyseer eerst je exploitatiekosten vóórdat je een bedrijfsschadeverzekering afsluit. Bij een brand keert de verzekeraar immers alleen de werkelijke kosten uit, en niet de verzekerde bedragen. Loop door je exploitatiebegroting en vink alle kosten aan die bij een brand wegvallen. Dat zijn er heel wat: het onderhoud, veel kantoorkosten, alle verkoopkosten, gas water en licht, reiskostenvergoedingen personeel, etc. Alle kosten die je niet maakt als je bedrijf stilvalt, hoef je niet te dekken. 

Exploitatiekosten

Een voorbeeld: Stel, je hebt een bedrijf met een omzet van anderhalf miljoen. Door de brand valt drie ton aan kosten weg. Bovendien heb je standaard 30 procent overdekking. Dan is het genoeg om het bedrijf voor 1 miljoen te verzekeren, niet voor anderhalf miljoen. Dat scheelt zomaar 1500 euro per jaar.

Tot slot:

Verzeker alleen risico’s met een kleine kans en een grote impact. Alle andere gevaren in je leven moet je accepteren of voorkomen. Bedenk hoeveel geld je de afgelopen jaren hebt weggegooid.

Garantie dat u op brandverzekering minimaal 20% goedkoper uit bent.

error: