Bespaar op je zakelijke energierekening met zonnepanelen.

Het zou inmiddels een no brainer moeten zijn: wie nu investeert in zonnepanelen, kan al binnen zes tot acht jaar gratis energie oogsten. Hierdoor dus een veel lagere zakelijke energierekening. Dan is het wel belangrijk om deze stap nu te zetten.

Bespaar op je zakelijke energierekening met zonnepanelen.
Bespaar op je zakelijke energierekening met zonnepanelen.

Waarom zonnepanelen kopen?

Zelf energie opwekken met zonnepanelen is een duurzame keuze én je bespaart op je energiekosten. Je verdient de  kosten van zonnepanelen namelijk binnen zes tot acht jaar terug. Daarna is alle opgewekte energie in principe gratis. Je bedrijf kan dan geheel zelfvoorzienend zijn qua energie of zelfs energie terugleveren! En zonnepanelen gaan een behoorlijke tijd mee, de levensduur van goede panelen bedraagt minimaal 25 jaar. Daarbij is de prijs van zonnepanelen de afgelopen jaren sterk gedaald. De verwachting is dat het opwekken van energie met panelen onder de prijs van olie, wind, biomassa of kolen schiet. Nog een reden om de aanschaf niet uit te stellen.

Kies de zonnepanelen die bij je bedrijf passen

Niet alle daken zijn geschikt voor het monteren van panelen. Zo moet er voldoende oppervlakte zijn. Maar ook de ligging is van belang. Welke zonnepanelen het beste bij jouw bedrijf passen is afhankelijk van je situatie. Een adviseur kan je helpen om een legplan te ontwerpen. Aan de hand van de oppervlakte van je dak en het aantal zonnepanelen wordt een tekening van je dak gemaakt met daarin de zonnepanelen getekend.  Hoe kan je  een juiste keuze maken uit het ruime assortiment zonnepanelen? Doorgaans geldt dat hoe hoger de aanschafprijs , des te hoger de opbrengst, garantie en uiteindelijke levensduur is.
 

Nog lagere kosten dankzij subsidies

Wie  voor zonnepanelen kiest, dient zich goed te laten adviseren over het aanvragen en verkrijgen van eventuele subsidies. Welke subsidies en regelingen voor jouw bedrijf gelden, hangt af van je situatie. Bijvoorbeeld de grootte van je bedrijf en de investering. Voor ondernemers kunnen  de Energie-investeringsaftrek (EIA), Kleinschaligheidsaftrek (KIA) en de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) bijvoorbeeld interessant zijn.

Kosten onderhoud zonnepanelen

Zonnepanelen zijn vrijwel onderhoudsvrij. Door  regen is zelfs schoonmaken vaak niet nodig.  Hoe weet je dan of alle panelen naar behoren werken? Met monitoring op afstand worden storingen en/of een lagere opbrengst  meteen opgemerkt, zodat het eventuele probleem snel opgelost kan worden. Zo weet je zeker dat je zonnepanelen altijd optimaal presteren tegen minimale kosten.  

Bespaar ook met zonnepanelen

Ook ontdekken wat de investering in zonnepanelen vandaag voor de toekomst van je bedrijf kan betekenen? Ontdek hoe je snel en makkelijk energie kunt besparen
error: