Zonnepanelen op bedrijfspand?

Zonnepanelen op bedrijfspand?

Waarom zonnepanelen op bedrijfspand?  Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je overweegt om te gaan investeren en zonnepanelen te gaan laten plaatsen op je bedrijfspand.

Waarom zonnepanelen op bedrijfspand?Ook voor ondernemers kunnen zonnepanelen een interessante keuze zijn. De energiekosten zijn voor veel ondernemers vaak een hoge kostenpost. Door zonnepanelen op het bedrijfspand te plaatsen ben je duurzaam bezig. En zorg je direct voor een lagere energierekening. En ook doe je een goede investering voor de toekomst. Dankzij de vele fiscale voordelen waar bedrijven gebruik van kunnen maken, heb je de investering in zonnepanelen gemiddeld al binnen vijf tot 7 jaar jaar terugverdiend. Daarna geniet je nog jaren van gratis stroom. De levensduur van de zonnepanelen is veel langer dan de terugverdientijd. Het is trouwens ook mogelijk om via de Belastingdienst btw op aanschaf en installatie terug te vragen.

Niet meer afhankelijk van het energiebedrijf

Als je gebruik maakt van zonnepanelen, dan is het mogelijk om je totale elektriciteitsgebruik zelf op te wekken. Hierdoor bespaar je naast geld ook veel energie. En heb je daarnaast ook niet meer te maken met de prijsstijgingen die energiebedrijven regelmatig doorvoeren.

Verhoogde waarde van het pand

Door het plaatsen van zonnepanelen, krijgt het bedrijfspand een hoger energielabel. Een pand met lagere energiekosten heeft voor veel kopers en bedrijven een meerwaarde. Dit zorgt er namelijk voor dat zij een lagere energierekening kunnen verwachten. De waarde van het pand zal hierdoor stijgen.

Subsidies en belastingvoordelen

Er zijn diverse aantrekkelijke subsidies en belastingvoordelen waar ondernemers beroep op kunnen doen.  Allereerst is er de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Met dit belastingvoordeel kan de ondernemer 28% voordeel krijgen op een totale investering tot €56.192,- per jaar. Zonnepanelen komen ook in aanmerking voor de Energie-Investeringsaftrek, beter bekend als EIA. Dit is een regeling die van toepassing is voor ondernemers die een zonne-installatie aanschaffen van 25kWp of meer. Vervolgens mag de ondernemer voor elke kWp €7 50,- opvoeren aan kosten. Over deze kosten wordt vervolgens 45,5% belastingvoordeel gegeven. Daarnaast is er ook SDE+ subsidie beschikbaar voor grotere projecten.

Duurzame imago van het bedrijf

Zonne-energie is uiterst milieuvriendelijk. Door er gebruik van te maken, ben je niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen, Dit is uiteraard ook goed voor het imago van het bedrijf. Het bedrijf geeft op deze manier het goede voorbeeld en draagt uit dat duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen noodzakelijk is om klimaatverandering tegen te gaan.

error: